2. 7. 2013.

KONAČNO POBEDA I NA ŠLJACI

Posle četiri meseca Boris je zabeležio pobedu i na svojoj omiljenoj podlozi!
U prvom kolu čelendžera u Temišvaru savladan je Horhe Agilar rezultatom 5-7 6-2 6-4 i dobre igre sa Vimbldona prenete su i na šljaku gde i očekujemo najviše od Pašanskog.

Odlično je Boris ušao u meč, u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3-1, ali je Čileanac uzvratio ribrejkom i onda je usledio period u kojem su obojica bez većih problema čuvali svoje servise.
Prvi je pripretio srpski teniser došavši kod 5-4 do đusa na servis Čileanca, ali se Agilar izvukao i poravnao na 5-5.
To je dalo snagu Horheu koji zatim oduzima servis Borisu, a onda i potvrđuje brejk i dobija prvi set sa 7-5.

Uplašio nas je Paša na startu drugog seta, imao je Agilar 3 vezane brejk lopte, srećom, nijednu nije iskoristio pa je Boris poveo sa 1-0, a u narednom gemu napravio brejk i poveo sa 2-0.
Čileanac vraća brejk i smanjuje na 2-1, ali Pašanski opet oduzima servis protivniku i dolazi do vođstva od 3-1.
Ovoga puta, do kraja seta nije dozvolio Horheu da mu oduzme servis, već je kod 5-2 napravio još jedan brejk i sa 6-2 rešio drugi deo igre u svoju korist.

Odlučujući set je Boris otvorio sigurnim servis gemom, ali je i Agilar odgovorio istom merom i izjednačio na 1-1.
Treći gem je možda bio i preloman na neki način jer je Čileanac imao dve brejk lopte koje nije iskoristio, pa je Pašanski poveo sa 2-1.
I kod 2-2 imao je Boris problema na svoj servis, bilo je 0-30, ali se izvukao i iz te situacije i imao prednost od 3-2.
Na 4-3 imao je brejk loptu koju nije iskoristio, ali to ga nije sputalo već je u narednom gemu odlično servirao i došao na gem od drugog kola, bilo je 5-4.
U narednom gemu, posle dve vezane meč lopte koje je Agilar spasio, usledila je gem lopta koju Čileanac nije iskoristio, Boris je došao do treće meč lopte koju nije propustio i plasirao se u drugo kolo pobedom od 5-7 6-2 6-4!

Ovim trijumfom osvojio je 6 poena, a za još 9 i plasman u polufinale igraće protiv trećeg nosioca, Andreasa Haider-Maurera.
To će biti njihov četvrti međusobni duel, Austrijanac vodi sa 2-1, 2010. u polufinalu Napulja Boris je slavio rezultatom 6-3 7-6, a prošle godine oba puta je bio bolji Haider-Maurer, u Sibiu je bilo 1-6 7-6 7-6, a u Brašovu 6-3 3-6 6-1.
Dakle, nema dileme da se dobro poznaju pa nekih prevelikih iznenađenja neće biti, obojica znaju šta mogu da očekuju od protivnika, a s obzirom da su sva tri dosadašnja susreta bila veoma neizvesna vrlo moguće da nas sličan scenario očekuje i ovoga puta.

Dvadesetšestogodišnji Haider-Maurer je trenutno 108. teniser sveta, najbolji plasman mu je 70. pozicija iz 2011. godine.
Austrijanac je visok 190 centimetara i ima snažan servis koji mu je glavno oružje uz ništa manje ubitačni forhend.
Haider-Maurer ove sezone pruža solidne rezultate, na šljaci u 2013-oj godini ima skor 15-10, jedno polufinale i nekoliko četvrtfinala čelendžera.
U prvom kolu u Temišvaru bio je bolji od Nikole Mektića rezultatom 7-5 6-2.

Boris će, za razliku od meča sa Agilarom gde nije imao prevelikih problema da posle servisa Čileanca uđe u poen, protiv Austrijanca imati zadatak da dobro riternira i ne dozvoli rivalu da servisom često dolazi do poena.
Ono što je zanimljivo, obojica su takmičenje na Vimbldonu završili porazom od Japanca Goa Soeda u tri seta, Boris u trećem kolu kvalifikacija, a Andreas u prvom kolu glavnog žreba.
Meč Pašanski - Haider-Maurer igra se u četvrtak.

Boris će i sutra izaći na teren, ali u dublu sa Ćirićem, srpski dubl igra protiv rumunske kombinacije Ungur/Ćorćila, taj meč je planiran na centralnom terenu sa početkom oko 18 časova, ali su organizatori ostavili mogućnost promene terena ako dueli u singlu koji se igraju pre toga potraju.

IDEMOOO BORISEEE!!!

4 коментара:

  1. Анониман2. јул 2013. 16:56

    idemoooooooooooooooooooooooooooooo

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. јул 2013. 22:14

    Jos sutra kada iskida u dubluuuu, gotov je prekosutra Austrijanac

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман3. јул 2013. 00:33

    Dobar je Haider Maurer, ali cini mi se da se Risbo razbudio tako da 3 nosilac nema sta da trazi sem casnog poraza ;-)

    ОдговориИзбриши