27. 2. 2013.

SALINAS NE PRIJA BORISU

Posle jučerašnjeg poraza u dublu u paru sa Đanlukom Nasom od Trungelitija i Galdosa rezultatom 4-6 5-7, Pašanski je zaustavljen na samom startu i u singl konkurenciji od devetnaestogodišnjeg Gonzala Lame, Čileanac je slavio sa 6-4 1-6 6-2.

Lama je bez izgubljenog seta prošao kvalifikacije izbacivši u trećoj rundi prvog nosioca Van der Mervea tako da se znalo da Borisa ne čeka lak zadatak.
Prvih osam gemova obojica su bez većih problema držali svoj servis, onda je u devetom gemu srpski teniser pripretio došavši na 15-30 kada je napravio jeftinu grešku što je Lama iskoristio i osvojio gem za 5-4.
To je, nažalost, ostavilo traga na Borisu koji u sledećem gemu nije ubacio nijedan prvi servis što je čileanski teniser kaznio i iskoristivši drugu set loptu tako što je Boris napravio duplu grešku.

U drugom setu je Boris podsetio na igre koje su ga vratile u top 200 i rutinski dobivši taj deo igre sa 6-1(3 brejka) uveo meč u treći set.

I kada smo se svi ponadali da je otpor mladog rivala slomljen desilo se upravo suprotno.
Lama pravi brejk u prvom gemu trećeg seta, zatim je siguran na svoj servis i vodi 2-0.
Paša ekspresno uzima svoj gem, a potom i vraća brejk i poravnava na 2-2 i onda - staje!
Do kraja naš teniser nije osvojio nijedan gem, Lama je poveo rezultatom 5-2, Boris je imao tri brejk lopte da se vrati u meč koje nije iskoristio pa je Čileanac prošao u treće kolo iako je Pašanski imao skoro duplo više brejk šansi.

Boris nije bio ni blizu svog nivoa u ovom meču koji je obilovao greškama, nekim dosta čudnim, Boris se u par navrata žalio na kvalitet loptica, ali to svakako da to nije presudilo u ovom meču, jednostavno, mladi Čileanac je više želeo pobedu i zasluženo se plasirao u narednu rundu.

Da je propuštena lepa prilika da se osvoje bodovi, nema dileme da jeste, ali vremena za žaljenje nema, Paša treba sada da se psihički izdigne i da naredne sedmice na čelendžeru u Santijagu pokaže da je danas imao samo loš dan.

IDEMOOOOOOO PAŠOOOOOOOOO!!!

7 коментара:

  1. RisBo, idemo dalje legendo ;)

    ОдговориИзбриши
  2. GOTIVIM TE MNOGO BORISE, ALI PENZIJA

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma pusti sada ako ti je penzija mala brale, ovde pricamo o tenisu i o legendi Borisu koga kazes da gotivis, idemoooo

      Избриши
  3. JEDAN JE BORIS PASHANSKI!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Bice bolje vec na narednom turniru, Boris je iskusni vuk i bravo za tekst

    ОдговориИзбриши
  5. Ma proradice Pasha - zivi bili pa videli

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман3. март 2013. 19:28

    Samo da on nastavi vredno da trenira i bice bolje vec na sledecem turniru. RISBOOO KRALJJUUU

    ОдговориИзбриши