6. 3. 2013.

PAŠA STREPTOMICIN ZA SOUZU

I četvrti međusobni duel Borisa i Souze doneo je isti ishod - sprski teniser je odneo pobedu!
U prvom kolu čelendžera u Santijagu Pašanski je pobedio rezultatom 7-6(4) 6-4 Brazilca koji je bio postavljen za šestog nosioca turnira.

U većem delu prvog seta Souza, 126. teniser sveta, je bio bolji rival - sjajnim servisima nije dozvoljavao Borisu ni da pomisli na brejk dok je konstantno pretio sa riterna.

Već u prvom gemu imao je brazilski teniser tri vezane brejk lopte, ali je Paša vezao pet poena i stigao do uvodnog gema.
Nisu dugo trajali gemovi kada je Boris vraćao servis, ali kada je on imao početni udarac bilo je neizvesno, u prva 4 gema Paša je morao da spasi ukupno pet brejk lopti što je uspešno učinio, pa kada je odoleo tim napadima protivnika ušlo se u malo mirniji tok meča gde su obojica bez većih problema čuvali servise do tajbrejka.
A onda se Boris i definitivno probudio i prikazao igru koju smo gledali u većem delu prošle godine.
Posle tri odigrana poena nije bilo minibrejka, rezultat je bio 2-1 za Brazilca.
A onda je Boris siguran na oba servisa i dolazi do vođstva od 3-2, a u narednom poenu prvi put je onaj ko je servirao izgubio poen, sjajna paralela donela je našem teniseru prednost od 4-2.
A onda je viđen jedan od najlepših poena u meču, Souza je poslao solidan prilazni udarac i izašao je na mrežu, ali je Paša odgovorio sjajnim lobom koji je požrtvovani Brazilac vratio nekako u polje, ali je onda usledio siguran smeč Borisa za 5-2.
Neiznuđena greška Souze donela je sprskom teniseru četiri vezane set lopte.
Prve dve nije iskoristio, ali se onda uozbiljio i minibrejkom rešio prvi deo igre u svoju korist.

U drugom setu je Paša bio dominantniji i bolji rival na terenu, sigurno je osvajao svoje servis gemove, kod 1-1 imao tri brejk lopte koje nije iskoristio pa smo gledali egal set sve do devetog gema kada je pri rezultatu 4-4 Boris oduzeo servis rivalu što je i definitivno prelomilo meč.
U narednom gemu Pašanski bez problema servira za meč i tako i posle četvrtog duela protiv Souze ostaeje neporažen.

Ovo je prva pobeda Borisa još od novembra prošle godine pa je konačno probijen led u ovoj godini, a u drugom kolu srpski teniser će imati priliku da se osveti mladom Čileancu Gonzalu Lami za prošlonedeljni poraz.
Lama je rođen 1993. godine, trenutno je 662. na ATP listi što mu je i najbolji plasman za sada, ali po igrama koje prikazuje u poslednje vreme jasno je da se radi o teniseru koji će u bliskoj budućnosti biti redovan u glavnim žrebovima čelendžera, ali bez vajld-karda koje uglavnom dobija.
Lama je u prvom kolu bio ubedljiv protiv 398-og tenisera sveta, kvalifikanta Huana Karlosa Saeza rezultatom 6-2 6-3.
Boris je današnjom pobedom osvojio 6 bodova, a u drugom iako ga ne čeka lak posao, ima lepu priliku za novih 9, a pošto do aprila ne brani ništa svakako će napredovati na narednoj ATP listi.

Treba napomenuti i to da je Boris zajedno sa Antoniom Veićem slavio i u prvom kolu dubla i to još u ponedeljak.
Srpsko-hrvatska kombinacija bila je bolja od Urugvajca Behara i Argentinca Velotija rezultatom 2-6 6-4 10-6.
Ovom pobedom osvojili su 15 bodova, a u drugom kolu čekaju boljeg iz duela Demoliner/Souza[1] - De Paula/Gonzalez.

IDEMOOOOOOOOO PAŠOOOOOOOOO!!!


3 коментара: