6. 3. 2013.

LAMA OPET KOBAN ZA BORISA

I na drugom uzastopnom turniru Pašanski je izgubio od istog protivnika, nepremostiva prepreka bio je devetnaestogodišnji Gonzalo Lama, koji je nošen podrškom publike posle tri seta bio bolji i prošao u četvrtfinale čelendžera u Santijagu.

S obzirom kako je Boris odigrao prvi set, nije se moglo ni naslutiti da će Lama izaći kao pobednik iz ovog duela.
Rano napravljeni brejk srpski teniser je sigurno čuvao i rezultatom 6-3 rešio prvi deo igre u svoju korist.
Drugi je počeo na najgori mogući način, Lama je vezao tri gema na samom startu, a tu prednost je povećao u šestom gemu kada je napravio dupli brejk i prelomio set u svoju korist dobivši ga sa 6-1.
Odlučujući set je bio najizjednačeniji, ali je nažalost prvi popustio Boris i to u sedmom gemu kada je kod 30-30 napravio dve jeftine greške iako je pre toga lepo izgradio poene pa je Lama napravio brejk za 4-3.
Sjajni Čileanac je bio siguran i potvrdio brejk i poveo sa 5-4, a Paša je zatim s nulom osvojio gem i primorao Lamu da servira za meč.
Boris vraća fokus, osvaja prva dva poena i prvi put u setu stiže do 0-30, bila je to sjajna šansa da se potpuno vrati u meč.
Čileanac zatim servis vinerom osvaja prvi poen u gemu, u narednom je Paša pokušao da odmah osvoji poen na drugi servis protivnika , ali je loptica završila van terena par centimetara.
A onda u stilu najboljih svetskih tenisera Lama briljantnom paralelom stiže do meč lopte koju koristi sjajnim servisom i stiže do druge uzastopne pobede protiv Pašanskog u samo desetak dana.

Lama je sjajno servirao danas, imao čak 10 as udaraca i mnogo servis vinera, dok je Boris samo 2 puta odservirao as za ceo meč.
Imao je Čileanac dosta sreće u pojedinim trenucima, to naravno nije presudilo u ovom duelu, ali kada se na to doda njegova sjajna igra, podrška publike koja ga je nosila tokom celog meča, a i nešto slabija Borisova igra u drugom i trećem setu ovakav ishod ne treba da čudi.

Borisu sada ostaje nastup u četvrtfinalu dublova gde će zajedno sa Antoniom Veićem igrati protiv prvih nosilaca Demolinera i Souze.

A što se tiče daljih nastupa u singlu, još nije poznato koji je sledeći turnir na kojem će Paša nastupati.
Ali, jedno je sigurno, Boris treba da zaboravi ovaj poraz i fokusira se na naredne turnire gde će imati priliku da poboljša svoj plasman, a već u ponedeljak će napredovati par pozicija zbog 6 osvojenih bodova ovde u Santijagu.

IDEMOOOOOOOOOO PAŠOOOOOOOOOOOOO!!!


8 коментара:

  1. Анониман6. март 2013. 22:10

    ma samo guraj dalje risBoooooooo!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. март 2013. 22:31

    Vratice se Pasa uskoro u formu - a kada se vrati eto ga u 100 - zivi bili pa videli ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман7. март 2013. 02:06

    Samo da mu se sklope kockice i bice tada i osvojen turnir

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман7. март 2013. 16:59

    Nezgodan ovaj Lama, ali vec na narednom turniru bice mnogo bolje za Borisa

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман7. март 2013. 22:02

    oce oce, jako je nezgodan, da je veoma nezgodan govori i pozicija 700 na atp listi

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман7. март 2013. 22:47

    Jedva cekam naredni turnir !!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши