17. 4. 2013.

BORIS U KRIZI

Pašanski je i na četvrtom uzastopnom meču zabeležio poraz i tako definitivno potvrdio da je daleko od željene forme.
Serija bez trijumfa traje još od meča protiv Gonzala Lame na čelendžeru u Santijagu početkom marta.
Posle toga bolji od srpskog tenisera bio je Aleksandr Nedovijesov, na tvrdoj podlozi na čelendžeru u francuskom Sent Brijeu, Ukrajinac je bio baš ubedljiv, slavio je sa 2-6 1-6.
Onda sledi povratak na šljaku(u brazilski Itajai) i meč protiv kvalifikanta Jožefa Kovalika, Boris odlično počinje meč i osvaja prvi set sa 6-4.
U drugom je bio egal do 3-3 kada Slovak vezuje 3 gema i izjednačuje na 1-1 i uvodi meč u treći set u kojem je Paša osvojio svega jedan gem i izgubio na kraju 6-4 3-6 1-6.

Ako za ta dva poraza možemo tražiti razloge u sjajnoj igri protivnika - Nedovijesov je odlično odigrao taj turnir, sjajno servirao, a i tvrda podloga nije mesto gde će Boris skupljati poene, dok je Kovalik bio još superiorniji, posle prolaska kvalifikacija i pobede na startu glavnog žreba nad Borisom kasnije je dogurao čak do finala gde je zaustavljen od strane Rožeria Dutre Silve, za današnji poraz u prvom kolu čelendžera u Santosu od Pjera-Uga Erbera nema opravdanja.

Francuz ima ubitačan servis, to je danas i dokazao, ali šljaka nije podloga na kojoj on prečesto nastupa pa je danas bila lepa šansa da se naš teniser vrati na pobednički kolosek.
Prilika koja nije iskorišćena - jer je Erber slavio sa 7-5 7-5, mora se priznati dosta teže nego što rezultat govori, ali to sada neće mnogo pomoći Pašanskom.
U prvom setu francuski teniser je prvi servirao i počesto se u svojim gemovima mučio da ih osvoji, ali do rezultata 5-5 nije bilo brejk lopti.
A u jedanaestom gemu Boris je imao čak tri brejk lopte, koje doduše nisu bile vezane, ali ako uzmemo u obzir da je na čak dve riternirao na drugi servis protivnika nema dileme da je to bila velika prilika da se jednom nogom zakorači u osvajanje prvog dela igre, ali nijedna od pomenute tri nije iskorišćena pa je Erber poveo sa 6-5.
A onda, kao grom iz vedra neba, eto brejka i seta za Francuza!
Iako je u prvih pet gemova kada je riternirao Pjer osvojio samo četiri poena, u dvanaestom gemu, ispostaviće se poslednjem, je uzeo isto toliko i sa 7-5 u svoju korist rešio prvi deo igre.

U drugom sličan scenario, do 5-5 su obojica bili uglavnom sigurni na svoj servis, kada je ponovo Francuz imao servis.
Mirisalo je na prvi brejk Borisa, bilo je 0-30, ali je onda mladi Francuz uz pomoć sjajnog servisa i grešaka sprskog teniser uspeo da veže četiri poena i kao i u prvom delu igre povede sa 6-5 nakon što je odoleo Pašinom pritisku.
I onda, kada smo se svi nadali da se scenario iz prvog seta neće do kraja ponoviti, desilo se upravo suprotno, Boris ponovo u dvanestom gemu seta osvaja samo jedan poen, a njegov rival četiri i sa 7-5 7-5 Francuz dobija ovaj meč i prolazi u drugo kolo.

Pašanski neće odmah napustiti Santos jer ga čeka meč prvog kola u dubl konkurenciji gde su Aldin Setkić i on postavljeni za četvrte nosioce i na startu igraju protiv čileanske kombinacije Pol Kapdevil / Hans Podlipnik-Kastiljo.

Da se sada okrenemo singlu jer to je ono na šta je Paša fokusiran.

Nema dileme da nešto debelo ne štima, jer evo prošla su četiri i po meseca u 2013-oj godini, a Boris ima samo jednu pobedu(protiv Souze u Santijagu) i čak 8 poraza.
Svi smo se nadali da će posle lepe epizode u prvom meču po povratku u srpski Dejvis kup tim sa takvim igrama nastaviti i kasnije, ali epilog je bio skroz drugačiji.
Na to je verovatno uticao i loš izbor turnira, pauza od skoro mesec dana između čelendžera u već pomenutim Santijagu i Sent Brijeu je nedopustiva, a onda i taj odlazak u Fancusku na tvrdu podlogu daleko je od pametnog poteza.

Bodovi osvojeni prošle sezone polako dolaze na red i sve to treba odbraniti, i ne samo odbraniti već osvajati više i napredovati i približavati se top 100, ali sa ovakvom igrom to nije moguće, svima nam je jasno.

Boris će i naredne sedmice ostati u Brazilu, odigrati čelendžer u Sao Paulu gde je u glavnom žrebu, sedam dana kasnije je među 32 i u Tunisu na turniru iste kategorije, a u sedmici koja počinje šestog maja prijavljen je za masters u Madridu i čelendžer u Rimu, za ovaj prvi pitanje je da li će upasti i u kvalifikacije, dok je u glavnom gradu Italije deseti ispod crte za glavni žreb.
Nema sumnje da mora što pre da krene sa pobedama, nadamo se već u Sao Paulu, bilo bi očajno da mini brazilsku turneju završi samo sa porazima.

Paša će se sigurno vratiti u staru formu, trenutno je daleko od nje, ali Boris je isti onaj igrač koji je pred kraj prošle sezone vezao četiri čelendžera uzastopno na kojima je stizao bar do polufinala, na poslednjem od njih igrao i u finalu.
To je isti onaj teniser koji je u 2012-oj pobeđivao Haneskua u Rumuniji, u dva seta Pelju, Veića, Martija, Devildera itd.
Naravno, nije u takvoj formi u kojoj je bio kada je beležio trijumfe protiv pomenutih tenisera, ali ne treba mu mnogo da se vrati na pravi kolosek.
Jedna pobeda je neophodna za povratak preko potrebnog samopouzdanja, a nadamo se da će do nje doći već naredne sedmice u pomenutom Sao Paulu.
Uskoro će i kvalifikacije za Rolan Garos, gren slem gde su najveće šanse da se srpski teniser probije do glavnog žreba.

Na nama je da verujemo u Borisa, a na njemu da se trgne i ponovo počne da nas uveseljava sjajnim partijama - svi itekako znamo da on to može!

IDEMOOOOOOOOOO PAŠOOOOOOOOOOO!!!

15 коментара:

  1. ma moze on to breeeee..
    uskoro krece sa pobedamaaaaa..
    idemoooo risBooooooooooooooooo!!!

    ОдговориИзбриши
  2. ja ne verujem da se on lozi da moze da igra na mastersu u madridu xD kako mu to uopste pada na pamet, pa on ne moze da pobedi igrace koji su ispod 300 mesta, lama je bio 600. Nazalost vidim da je ovaj tekst napisao covek koji jako voli pasanskog kao i ja, ali pasanski se nikada nece vratiti ni u 150 a kamoli da se priblizava kako kazes top 150, zalosno sto to moram da konstatujem. Ok je optimizam ali tamo gde je on i opravdan a ovde svakako to nije...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. pa ne gresim tesnjar, on ne moze da pobedi igrace koji su izvan 300 da ne pricam o tome da nije mogao da pobedi Lamu

      Избриши
    2. I po tebi vise nikada nece pobediti igraca iz top 300?!
      Daj molim te, ovo je samo pad forme koji se desava i najboljima, prevazicice Boris ovo i vratiti se u staru formu, pazi sta sam ti rekao ;)

      Избриши
    3. Mnogi nisu ocekivali ni da ce prosle godine uci u 160 pa ih je on demantovao zar ne ?

      Избриши
    4. samo sto prosle godine nije imao sta da brani, zar ne ?

      Избриши
    5. Samim tim je to jos veci uspeh jer je morao tezim putem da se probija do zavrsnice turnira, a kada imas sta da branis cesto si nosilac i uglavnom imas laksi zreb bar u prva 2 kola, tj.do 1/4 finala celendzera. Ali polako, shvatices kada budes vise pratio tenis pa ces shvatiti i mnoge cake, zar ne ?

      Избриши
  3. da bi krenuo ka top 100 kao sto si vec rekao mora da dobija igrace ispred sebe, a ja samo kazem da on ne moze da dobije ni igrace iz top 300 a i slabije, njegovo vreme je proslo...sto se pre pomiris sa tim bice ti lakse

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trolcino pali odavde, Pasha uskoro ulazi u seriju pobedaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

      Избриши
  4. JEDAN JE BORIS PASANSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  5. AUUUUU, koliko komentaraa, sto znaci da i kada mu neide Boris Pasanski je definitivno vec godinama jedan od nasih najpopularnijih tenisera

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. toliko je popularan, da jedino ovde mozes procitati vesti o njemu ahahahahahah

      Избриши
    2. Ako nije popularan, sto redovno dolazis da hejtujes ovde???

      Избриши
  6. Cim se proziva neki teniser pored drugih koji ga podrzavaju znaci da je veoma popularan!!!!

    ОдговориИзбриши