19. 6. 2013.

BORIS NEMOĆAN PROTIV SOEDE

Paša je svoj nastup na Vimbldonu završio u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, bolji od njega bio je trinaesti nosilac Go Soeda koji se sasvim zasluženo plasirao u glavni žreb slavivši u ovom duelu sa 6-2 6-2 6-4.
Od samog starta Japanac je krenuo mnogo bolje, poveo sa 4-0 i veliku prednost mirno sačuvao do kraja seta, imao je Boris na 5-2 brejk loptu i šansu da unese blagu neizvesnost u prvi deo igre, ali nije uspeo pa je on pripao japanskom teniseru rezultatom 6-2.
U drugom obojica s nulom uzimaju uvodne gemove na svoj servis, a treći gem je bio možda i prelomni za drugi set, ako ne i za ceo meč, Boris posle dve spašene brejk lopte dolazi do gem lopte, ali sjajni Soeda osvaja tri poena zaredom i pravi brejk za 2-1.
U nastavku seta Japanac još jednim brejkom samo uvećava prednost i rešava i drugi set u svoju korist, identičnim rezultatom kao i prvi.
Treći set je bio najneizvesniji, Paša rešen da natera Soedu bar da se oznoji što više, sjajno kreće i dolazi do vođstva od 2-0. ali odmah zatim gubi svoj servis gem pa smo opet bili uz servis.
Na 3-2 i servis Soede imao je Boris 15-30, Soeda je izvadio taj gem i napravio brejk u sledećem i pri rezultatu 4-3 servirao.
Svi su pomislili da je gotovo, ali iako umoran Boris se lavovski borio i ponovo brejknuo Japanca i izjednačio na 4-4.
A onda, neshvatljivo, taj meč nestaje sa svih sajtova za praćenje rezultata, što je najčudnije i na zvaničnom sajtu Vimbldona, a tek pola sata kasnije stiže informacija da je Soeda slavio sa 6-2 6-2 6-4.

Soeda je trenutno dosta spremniji od Borisa, na travi je i bio veliki favorit kao što je i naglašavano, ali Pašanskom se apsolutno nema šta zameriti.
Pobedio je De Voesta u meču u kojem je bio totalni autsajder, zatim siguran bio protiv Nasa, ali protiv Soede se danas jednostavno nije moglo.
Ono što itekako iznenađuje, zašto su kvalifikacije igrane tri dana uzastopno, logično je bilo da se poslednje kolo pomeri bar za dan kasnije, Boris je svoj meč završio kasno sinoć, a već danas morao da igra meč i to na tri dobijena seta.
Naravno, to nije glavni uzrok poraza, i Soeda je juče igrao svoj meč drugog kola, doduše završio ga dosta ranije, ali nema dileme da bi ovaj duel bio dosta neizvesniji da je pomeren bar za četvrtak.
Ali, šta je tu je, ovaj nastup na travi se može oceniti kao itekako uspešan, zabeležena je prva pobeda na toj podlozi, a odmah posle nje i druga čime je prekinut užasan niz od tri meseca bez trijumfa i konačno su ovojeni bodovi za ATP listu, tačno 16, pa nećemo imati ništa protiv ako ovo bude nagoveštaj sjajnih Borisovih igara u narednom periodu.

Pašanski sada odlazi u Nemačku, tačnije u Marburg gde je u glavnom žrebu čelendžera sa kojeg će odustati nekolicina tenisera koji su prošli kvalifikacije za Vimbldon pa nema sumnje da je to lepa prilika da se dobre igre sa trave prenesu i na šljaku gde Boris svakako pruža još bolje partije.
Posle Marburga seli se u Rumuniju na čelendžer u Temišvaru, a zatim na još jedan čelendžer u Italiji, u San Benedetu.
Vreme je da se krene sa skupljanjem bodova jer polako ispadaju oni iz prošle godine kojih nije baš malo...

IDEMO BORISE!

7 коментара:

  1. Анониман19. јун 2013. 18:55

    Idemo dalje RisBooooooooooooooooooooooo

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман19. јун 2013. 19:24

    Wimbldon za pamcenje, bravo Borise kraljuu

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман19. јун 2013. 22:29

    Ovaj Wimbldon ga je definitivno razbudio sto ce i pokazati na narednim turnirima

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман20. јун 2013. 23:17

    Sada definitivno optimisticnije docekujemo sledece Pashine turnire

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман27. јун 2013. 11:41

    Steta sto Pasha nije igrao u glavnom zrebu Wimbldona, jer pored toliko otkaza i iznenadjenja mogao je bar do 1/16 finala

    ОдговориИзбриши