18. 6. 2013.

JOŠ SAMO MALO...

Boris je po ko zna koji put obradovao svoje fanove sjajnim igrama onda kada se to od njega i nije baš očekivalo.
Otputovao je sprski teniser na ostrvo, niko nije ni pomišljao da bi mogao nešto da napravi, čak je i jedna pobeda mnogima delovala daleko.
Posle pobeda nad De Voestom koji je bio apsolutni favorit, Paša je izbacio i Đanluka Nasu i to u dva seta, rezultatom 6-3 7-5.
U prvom setu odlučujući je bio šesti gem u kojem je napravljen jedini brejk, Boris je brejknuo Italijana i rutinski priveo set kraju.
U drugom je na 0-1 spasio brejk loptu, a zatim i napravio brejk i bez većih problema ga čuvao sve do 5-4 kada je servirao za meč.
A onda kada smo svi očekivali miran završetak meča, Naso pokazuje da nije baš slučajno izbacio Kjudinelija i prvi put oduzima servis srpskom teniseru i poravnava na 5-5.
Da je psihički jak Boris je dokazao već u narednom gemu kada je napravio ribrejk i ponovo servirao za meč.
Ovaj gubitak servisa je demoralisao italijanskog tenisera pa je Pašanski s nulom osvojio gem i prošao u poslednje kolo kvalifikacija za Vimbldon!

Već je osvojio 16 bodova za ATP listu, a pobeda u narednom meču donela bi mu još 9.
Za ulazak u glavni žreb Vimbldona, prvi put još od 2008. godine, Boris će igrati protiv japanskog tenisera, Goa Soede koji je trinaesti nosilac u kvalifikacijama.
28-godišnji Soeda je trenutno 130. teniser na planeti, a najbolji renking je imao prošle godine kada je bio 47. na listi.
Japanac je visok 178 centimetara pa mu servis i nije preterano ubojit, ali je zato sjajno potkovan u razmenama sa osnovne linije gde je veoma stabilan i maltene da nema slabu tačku, eventualno je igra na mreži nešto što može da popravi.
Soeda je u prva dva kola kvalifikacija bio veoma ubedljiv prepustivši protvnicima ukupno 7 gemova, prvo je "počistio" Hrvata Mektića sa 6-2 6-0, a onda lagano savladao iskusnog Tajlanđanina Udomčokea sa 6-3 6-2.
Ove sezone najbolji rezultat mu je osvojeni čelendžer na Havajima, a prošle godine je Japanac na terenima Ol Ingland Klaba stigao do drugog kola gde ga je izbacio Huan Martin Del Potro, ali mu je Soeda uzeo set pa nema dileme da uloga autsajdera ide Borisu pred ovaj meč.

Naravno, to ne znači da će srpski teniser sa belom zastavom izaći na megdan japanskom igraču, naprotiv, to mu samo omogućava da opušteno uđe u ovaj duel jer je svoj cilj, može se reći, već premašio, a još jedna pobeda bi bila samo šlag na tortu.
Ne treba zaboraviti da je Paša tri meseca do Vimbldona bio bez pobede, ali je napornim radom još jednom dokazao da je veliki borac što pravi ljubitelji tenisa u Srbiji itekako cene, pa se svaki njegov uspeh prati sa oduševljenjem.
Ne sumnjamo da će Boris dati sve od sebe da napravi još jedno veliko iznenađenje u meču koji se igra u sredu na terenu broj 5 oko 15 časova.



IDEMOOO BORISEEE!!!

6 коментара:

  1. Анониман19. јун 2013. 00:09

    Ma demoiiiiiiiiiiii RisBooooooooooooooooooooo

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман19. јун 2013. 02:17

    Bice bas tesko jer se igra do tri dobijena seta, ali Boris nas je i ovime veoma obradovao, a protiv Soede sta bude!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман19. јун 2013. 09:52

      Upravo tako, opusteno pratimo, Boris igra bez opterecenja pa sta god da bude bicemo zadovoljni

      Избриши
  3. Анониман19. јун 2013. 10:01

    Pashina renesansa se i dalje nastavlja, kakva je to legenda!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман19. јун 2013. 10:23

    Odlican tekst tesnjar, jedino bih dodao malu sitnicu da je Boris u 2 setu pri rezultatu 3-2 na svoj servis junacki spasio 3 brejk lopte i time nije definitivno slomio Nasa, ali je to bio po meni mozda i najbitniji gem u mecu

    ОдговориИзбриши
  5. Ima jos nesto: Borisova kompozicija 'TOMORROW' je kao predstavnica Malte osvojila 8.mesto na ovogodisnjoj Pesmi EVROVIZIJE: http://www.youtube.com/watch?v=LGOZ1uKVTJc

    STRANO, A NASE: http://www.svetplus.com/vesti/24879/boris-cezek-autor-malteske-pesme-na-eurosongu-(foto)

    ОдговориИзбриши