17. 6. 2013.

POVRATAK OTPISANOG!

Ni najveći optimisti nisu gajili mnogo nade pred ovaj meč, jer je protiv sebe imao rivala koji je u odličnoj formi, igralo se na podlozi na kojoj nikada nije pobedio, ali Boris - najbolji kad je najteže!
De Voest je bolje otvorio meč, stigao do brejka, ali je Paša to vratio i na 5-5 napravio novi i servirao za set, ali nije bio uspešan pa se otišlo u tajbrejk.
To nije sputalo srpskog tenisera koji je bio prisebniji u odlučujućem gemu i sa 7-5 u tajbrejku rešio prvi deo igre u svoju korist.
Južnoafrikanac je onda pojačao, opet napravio rani brejk, ali ga je ovoga puta sačuvao, a na 5-3 duplim brejkom uveo meč u odlučujući set.
Bez problema je De Voest uzeo gem na svoj servis i poveo sa 1-0, Boris je onda spasio brejk loptu i tako nije dozvolio da u sva tri seta rival na startu napravi brejk i izjednačio je na 1-1.
A onda, prelomni gem meča, posle 15-0 Pašanski je vezao tri poena i stigao do dve brejk lopte, De Voest je prvu spasio, ali drugu nije mogao pa je Boris poveo sa 2-1.
Obojica su bili sigurni na svoj servis do 5-4 kada je naš teniser servirao za meč, a onda malo drame, posle neiskorišćene meč lopte, De Voest stiže do brejk lopte koju ne koristi, Paša zatim osvaja još dva poena i stiže do veoma važnog trijumfa i plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Vimbldon i do prve pobede u karijeri na travi i to u četvrtoj deceniji života!



Ovom pobedom Boris je osvojio 8 bodova, a za plasman u poslednje kolo kvalifikacija igraće protiv Italijana Đanluke Nasa koji je napravio iznenađenje izbacivši 30. nosioca Marka Kjudinelija sa 1-6 6-1 6-4.
Za mnoge neočekivano, jer je već bio "viđen" meč Kjudineli - De Voest, ali dvojica tenisera koji preferiraju šljaku su iznenadili svoje rivale i sasvim zasluženo se našli tu gde jesu.
Italijan ne blista ove sezone, pobeda protiv Švajcarca mu je možda i najbolji meč u sezoni, ali i pored toga osvojio je mnogo više bodova od Borisa u 2013-oj.
Pobednik ovog meča dobiće još 8 bodova za ATP listu i stići nadomak glavnog žreba najstarijeg i najprestižnijeg turnira na svetu.
Pašanski i Naso do sada su igrali četiri puta u periodu od 2008. do 2010. godine(sve na šljaci) i svaki put slavio je Boris, dva puta u dva, a dva puta u tri seta.
I pored toga, uloga favorita ide Italijanu, iako je i njemu ovo prva pobeda u karijeri na travi, ali trijumf nad Kjudinelijem kao i činjenica da ima mnogo bolji servis od Borisa mu ipak daju veće šanse za pobedu.
Daleko od toga da je Paša bez šansi, na krilima ove pobede protiv 191 centimetar visokog italijanskog tenisera je sve moguće.
26-godišnji Naso kao što sam već rekao, ima odličan servis, nijedan udarac mu nije fenomenalan, ali su svi solidni, od forhenda do jednoručnog bekhenda, a ni igra na mreži mu nije strana pa svakako da će biti teško ostvariti pobedu protiv njega.
Jedno je sigurno, sad se lakše diše jer je crna serija napokon prekinuta, a Boris će učiniti sve da se ne zaustavi na jednoj pobedi u kvalifikacijama.

IDEMOO BORISEE!!

5 коментара: