20. 7. 2013.

MORE KAO INSPIRACIJA



Boris će posle pet meseci ponovo igrati u kvalifikacijama za ATP turnir, ovoga puta će to biti u Umagu gde je jedini put igrao 2008. godine kada je ispao u drugom kolu.
Pašanski je postavljen za četvrtog nosioca i za protivnika u prvom kolu ima malo poznatog slovenačkog tenisera Mika Urbaniju.
Dvadesettrogodišnji Urbanija je 884. na ATP listi, a njegov najbolji plasman u karijeri je za svega dva mesta bolji od trenutnog.
Slovenac je ove sezone jedino na fjučersu u Švedskoj postigao rezultata vredan pomena, kada je stigao do polufinala u kojem je izgubio u dva seta od Italijana Markore.
Na tom turniru pobedio je Belgijanca Folija, top 500 tenisera, ali nema dileme da je Boris mnogo kvalitetniji i da tu razliku u klasi treba da pokaže i na terenu i bez većih problema prođe u drugo kolo.

Ako slavi na startu, u nedelju u drugom kolu bi se najverovatnije sastao sa Nikolom Mektićem koga je pobedio u oba dosadašnja međusobna duela pa je evidentno da zna kako do trijumfa protiv Hrvata, ali razlika je što bi u tom eventualnom duelu Mektić uz sebe imao publiku i "domaći teren".
Kada se već bavim kalkulacijama, da idem do kraja, ako bi došao do poslednjeg kola kvalifikacija najverovatnije bi igrao protiv Holanđanina Boja Vesterhofa sa kojim do sada nije igrao i koji ne bi trebao da ima težak posao u prva dva duela.
Dve pobede u kvalifikacijama donose 6 bodova, a sve tri 12 bodova i plasman u glavni žreb.
Idemo korak po korak, za početak da se uspešno prebrodi prva prepreka, a to ne bi smelo da se dovodi u pitanje.
Meč Pašanski - Urbanija počinje u subotu oko pola 12 na terenu broj 4.

IDEMOOO BORISEEE!!!

3 коментара:

  1. Анониман20. јул 2013. 01:58

    idemooo do glavnog zrebaaa

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман20. јул 2013. 09:41

    Dobar zreb, samo da i Pasha bude u prepoznatljivom elementu i glavni zreb je zagarantovan

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман20. јул 2013. 10:55

    naslov je trebao da bude: Boris u borbi sa amaterima za glavni zreb, ili ako sada ne udje u glavni zreb moze slobodno da se ubije

    ОдговориИзбриши