9. 7. 2013.

PORAZ U PRVOM KOLU

Boris je već u prvom kolu čelendžera u San Benedetu završio takmičenje porazom od domaćeg tenisera Stefana Travalje rezultatom 6-4 6-4.
Italijan je od samog starta ušao motivisanije i fokus ga nije napuštao sve do kraja duela za razliku od Pašanskog koji je samo na momente pokazivao borbenost, delom možda zato što je potcenio rivala koji igra drastično bolje nego što plasman na listi pokazuje.

Već u prvom gemu Boris je izgubio servis što je Travalji, uz publiku koja ga je sve vreme zdušno bodrila, dalo dodatni vetar u leđa.
Čuvao je Italijan sigurno tu prednost do osmog gema kada je Paša došao do prve brejk lopte, ali je onda Stefano vezao dva asa i još jedan sjajan servis i poveo sa 5-3.
Sledeća dva gema obojica su sigurni na svoj servis i prvi set pripada italijanskom teniseru sa 6-4.

U drugom Boris kreće bolje, siguran je na svoj servis, preti rivalu koji se iz nezgodnih situacija redovno izvlačio odličnim servisima i to je demoralisalo ionako poljuljanog Pašanskog koji posle neiskorišćenih prilika drugi put u meču gubi servis u sedmom gemu drugog seta.
Tu prednost Italijan nije ispuštao, na 5-4 je servirao za meč, imao tri vezane meč lopte, Boris je spasio dve, bio veoma blizu da spasi i treću, ali nije uspeo pa je Travalja izašao kao pobednik iz ovog duela posle dva seta, 6-4 6-4.

Italijan je odigrao jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri, servis mu je sjajno funkcionisao, čistio je linije i bez dileme zasluženo pobedio.
Ali, pitanje je šta bi bilo da je Pašanski bio bar blizu svog nivoa jer igra prikazana u ovom meču je ispod svakog kriterijuma ako misli da spreči pad na listi koji će uslediti ako ne veže nekoliko dobrih rezultata jer mnogo bodova brani krajem godine.

Boris bi trebalo da sledeće igra kvalifikacije za Hamburg koje počinju u subotu, trenutno je 3. alternativa, ali nema sumnje da će sutra ili prekosutra i zvanično biti u grupi igrača koji igraju kvalifikacije za ovaj turnir iz serije 500.
Možda bi jedan dobar rezultat na tako jakom turniru ulio Paši preko potrebno samopouzdanje.
Nadamo se da već od Hamburga kreću bolji dani za Borisa koji redovno najbolje partije pruža u delu godine koji je pred nama.

IDEMOOO BORISEEE!!!

4 коментара:

  1. Анониман10. јул 2013. 00:57

    Ovaj poraz je dosta obeshrabrio, ali glavu gore Borise i znaj da svi mi verujemo u tebe :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10. јул 2013. 20:23

    mora bre vise da krene...

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман13. јул 2013. 20:20

    Pasino odustajanje od Hamburga moze samo da se opravda odlicnim rezultatom na sledecem turniru

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман14. јул 2013. 11:46

    kao i u dosadasnjem delu sezone, to se podrazumeva

    ОдговориИзбриши