21. 7. 2013.

NA KORAK OD GLAVNOG ŽREBA



Borisa samo jedna pobeda deli od glavnog žreba Umaga i ukoliko zabeleži trijumf u poslednjem kolu kvalifikacija posle više od 4 godine igraće u glavnom žrebu nekog ATP turnira, poslednji put se to desilo početkom 2009. godine u Vinja Del Maru.
Posle lagane pobede nad Urbanijom, Paša je savladao Nikolu Mektića rezultatom 7-5 7-6(2) i još uvek ostao nepremostiva prepreka za hrvatskog tenisera jer ga je pobedio i u trećem međusobnom susretu.

Obojica su sigurno otvorili meč uzevši po dva servis gema bez problema, a onda je viđen i prvi brejk kada je Boris oduzeo servis rivalu, a zatim i potvrdio brejk i poveo sa 4-2.
Mektić se nije predao, naprotiv, vezao je dva gema i izjednačio na 4-4, ali u sledećem gemu ponovo izgubio servis pa je Pašanski servirao za set.
Bilo je 30-0 i činilo se da je prvi set maltene rešen, ali posle Borisove duple greške usledila je mini serija Hrvata od 3 vezana poena koji je izjednačio na 5-5.
To nije sputalo Pašu koji u narednom gemu i treći put oduzima servis rivalu i ponovo servira za prvi set, imao je Mektić dve brejk lopte i to vezane, no Boris je to spasio i stigao do gema kojim je rešio prvi deo igre u svoju korist rezultatom 7-5.

Furiozno je krenuo i u drugom, poveo sa 2-0, ali je Mektić sa tri vezana gema dao do znanja da se neće lako predati pred svojom publikom.
Boris je siguran bio u svojim servis gemovima, konstantno pretio kada je riternirao, ali nije uspeo da oduzme servis pa se otišlo u tajbrejk.
Pašanski je hteo da meč reši u dva seta i to mu je pošlo za rukom jer je ubedljivo slavio u tajbrejku sa 7-2 i to mu je donelo prolaz u treće kolo i 6 ATP bodova.



Poslednja prepreka na putu ka glavnom žrebu biće Holanđanin Boj Vesterhof koji je postavljen za petog nosioca u kvalifikacijama i koji je u prva dva kola imao dosta lakše protivnike.
U prvom je igrao protiv Tilena Žitnika, Slovenca koji je 1621. na listi, čak je izgubio prvi set sa 6-4, a onda poveo u drugom sa 5-1 kada je Žitnik predao meč.
U drugom kolu za protivnika je imao opet Slovenca, ovoga puta to je bio Tom Kočevar-Desman(863. teniser sveta), Holanđanin nije dozvolio iznenađenje pobedivši sa 6-3 6-2.

Vesterhof je visok 185 centimetara, ima 27 godina, 239. je na listi, a najbolji plasman mu je 201. pozicija iz avgusta prošle godine.
Uglavnom igra na šljaci, ove godine na toj podlozi ima 8 pobeda i 7 poraza, od boljih igrača pobedio je Andreasa Beka pre 6 dana u Poznanju.
Kao i Boris, ove sezone nije na svom nivou, ali je zato prošle godine igrao veoma dobro kada je pobešivao tenisere kao što su Červenak, Olivo, Rober itd.
Radi se o teniseru sa dobrim servisom, ali ne preterano ubitačnim, pogotovo na ovoj podlozi, sigurno je da nas očekuje veoma borba jer će obojica želeti da budu među četiri igrača koji će kroz kvalifikacije izboriti plasman u glavni žreb.

Zanimljivo je to da Vesterhof, iako ima 27 godina,do sada nikada nije igrao u glavnom žrebu ATP turnira, a nadamo se da će taj podatak ostati na snazi i nakon ovog turnira.
Ovo će biti njihov prvi međusobni duel, početak meča će proteći u ispitivanju snaga rivala jer ne znaju mnogo jedan o drugom, ali nadamo se da će se u takvoj situaciji bolje snaći Pašanski i posle dugo vremena obradovati nas nastupom u glavnom žrebu.
Meč Pašanski - Vesterhof igra se u ponedeljak na terenu broj 2 sa početkom u 17 časova.

IDEMOOO BORISEEE!!!

4 коментара:

  1. Анониман21. јул 2013. 19:02

    ma samo gaziiiiiiiiiiiii

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман21. јул 2013. 22:13

    Prosto ne mogu da verujem da od 2009-e nije odigrao nijedan mec u glavnom zrebu o.O

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман21. јул 2013. 22:30

      nadam se da ce zato ove godine da odigra nekoliko meceva u glavnom zrebu na nekoliko turnira!!!!!

      Избриши
  3. Анониман21. јул 2013. 22:31

    Otoplilo je sto znaci da ce Risbo da zaigra onako kako ume;)

    ОдговориИзбриши