22. 7. 2013.

VESTERHOF ZAUSTAVIO BORISA

Pašanski nije uspeo da zabeleži i treću pobedu u kvalifikacijama Umaga, bolji od srpskog tenisera bio je peti nosilac Boj Vesterhof posle 72 minuta igre rezultatom 6-3 6-2.
Holanđanin je od samog starta krenuo bolje, u četvrtom gemu napravio je brejk i čuvao ga do kraja seta koji je dobio rezultatom 6-3.
U prvom delu igre Boris je imao očajan procenat ubačenog prvog servisa, svega 22%(!!!) pa je i odlično što je samo jednom izgubio servis, a ono što je veoma uticalo na rezultat prvog seta jeste 5 neiskorišćenih brejk lopti, tri kod rezultata 1-3 i dve vezane kod 3-5.

U drugom setu Paša je krenuo odlično, poveo je sa 2-0, imao je đus u svom servis gemu i onda odjednom stao.
Vesterhof je preuzeo kontrolu u meču, vezao je neverovatnih 6 gemova i prošao u glavni žreb pobedom od 6-3 6-2.
Nije Boris u drugom delu igre mnogo poboljšao procenat ubačenog prvog servisa, na kraju je on iznosio 33% što je nedopustivo, a za razliku od njega holandski teniser je servirao odlično, imao čak 10 as udaraca i odlične procente servisa.

Pašanski je ovim porazom ostao na 6 osvojenih bodova, ali i pored toga nije izgubio sve šanse za plasman u glavni žreb.
Naime, posle pobeda Lajovića i Kavčića u trećem kolu kvalifikacija Boris je postao najbolje plasirani teniser koji se spotakao na poslednjoj prepreci.
To znači da je dovoljno da samo jedan teniser iz glavnog žreba odustane od turnira i njega će zameniti upravo Pašanski.

Idealan scenario bi bio kada bi se sa turnira povukao treći nosilac Fabio Fonjini, koji je direktno u drugom kolu i koji je u prethodne dve nedelje osvojio obe titule, u Štutgartu i Hamburgu, pa je sigurno umoran i nije isključeno da njega ove godine ne gledamo u Umagu.
No, Boris je u takvoj situaciji da ne može baš da bira, zlata vredno bi bilo odustajanje bilo koga iz glavnog žreba jer bi tako Srbija dobila i trećeg predstavnika u glavnom žrebu, pored Viktora Troickog i već pomenutog Ducija Lajovića.

IDEMOOO BORISEEE!!!


6 коментара:

  1. Анониман22. јул 2013. 21:03

    AU KADA BI FONJINI ODUSTAO BIO BI VRH VRHOVA

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23. јул 2013. 23:57

    Krajnje je vreme da Boris zaigra kako ume

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман26. јул 2013. 16:37

    Maksimalna podrska za Borisa Pashanskog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман30. јул 2013. 00:25

    odlicni tekstovi, I fenomenalna podrska za mog omiljenog tenisera, verujem kao I moji istomisljenici da jos ima mnogo toga da nam pokaze sjajni boris

    ОдговориИзбриши
  5. sam marino je prilika za borisovu renesansu

    ОдговориИзбриши