24. 8. 2013.

KOMO ZA BOLJE DANE?

Boris je posle solidnog nastupa u kvalifikacijama za Umag gde je u poslednjem kolu izgubio od Vesterhofa vezao tri veoma loša meča i tako doveo sebe u nezavidan položaj jer počinju da mu "ispadaju" bodovi od prošle godine kojih nije malo.

Nakon Umaga Paša je igrao u San Marinu gde nije imao sreće u žrebu jer je odmah na startu za protivnika dobio sjajnog Čeha Jirija Veselog, držao se srpski teniser do 4-4 u prvom setu, a onda stao i izgubio meč rezultatom 4-6 3-6.
Posle toga, usledio je nastup u Kordenonu gde je bio postavljen za sedmog nosioca, rival mu je bio Slovak Norbert Gomboš, u tom duelu Boris je baš podbacio osvojivši svega četiri gema za konačnih 3-6 1-6.
Onda je otputovao u Njujork na kvalifkacije za US Open, u prvom kolu je igrao protiv Fakunda Banjisa koji je bio prejak za Borisa, rezultat je bio 6-0 6-4 za argentinskog tenisera.

Nema dileme da smo svi očekivali mnogo više u dosadašnjem delu sezone, izlišno je sada tražiti razloge loših igara, treba izgurati ovu sezonu do kraja najbolje moguće, a onda napraviti dobar plan za sledeću godinu.
Velika enigma je gde će Boris biti na listi na kraju sezone, ove godine je osvojio svega 34 poena, i pored toga još nije ispao iz prvih 200 jer je prošle sezone najbolji bio upravo pred kraj.
Ali Boris će pasti već na listi koja izlazi za dva dana jer mu ispadaju bodovi sa fjučersa u Rumuniji(27, titula), a nakon toga do kraja sezone ispašće mu i preostalih 177 bodova osvojenih u 2012-oj.
Što u prevodu znači da Pašanski ako misli da ostane u prvih 200 na kraju godine, ili bar bude blizu toga moraće u naredna tri meseca da osvoji skoro 200 poena, a kada se u obzir uzme trenutna forma to deluje skoro kao nemoguća misija.
No, ne to bio prvi put da nas Boris pozitivno iznenadi, mnogo puta je pokazao da najbolje igra kada se to od njega najmanje očekuje.

Prvu priliku za to imaće na čelendžeru u Komu koji počinje u ponedeljak i gde će u prvom kolu za protivnika imati kvalifikanta.
Preko potrebna pobeda donela bi mu 6 poena i povratak izgubljenog samopouzdanja, a u eventualnom drugom kolu igrao bi najverovatnije protiv četvrtog nosioca Dušana Lajovića koji u prvom kolu takođe igra sa teniserom iz kvalifikacija.
Bio bi to njihov drugi međusobni duel, u jedinom dosadašnjem odigranom 2010. u Ljubljani slavio je Boris ubedljivo rezultatom 6-1 6-2, ali nema dileme da je Duci mnogo napredovao od tada pa je sada nadomak ulaska u top 100.
Mogući protivnik Borisa ili Lajovića u prvom kolu je Ilija Bozoljac koga samo jedna pobeda deli od prolaska kvalifikacija i plasmana u glavni žreb i možda duela protiv nekog od sunarodnika.
Još nije poznato kada Pašanski počinje svoj nastup na ovom turniru.

IDEMOOO BORISEEE!!!

6 коментара:

  1. Idemooooo risBoooooooooooooooooooooooooooooo

    ОдговориИзбриши
  2. Samo da Bozoljac izbegne Pashu i Ducija u 1 kolu, srecno svoj trojici

    ОдговориИзбриши
  3. Boris je van forme i neocekujem da ce da ostvari neku pobedu, tako da sta god da uradi moze samo prijatno da iznenadi:-)

    ОдговориИзбриши
  4. steta sto nije dobio bozoljca, da ga ilija oduci od zivota

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ej cao cuo sam da je zato tebe otkinuo od zivota, uzivaj mali veseljace

      Избриши