17. 9. 2013.

PAŠA KAO FENIKS

Kada su svi pomislili da se seriji poraza ne nazire kraj, Boris se budi i stavlja do znanja svima da još ima šta da pokaže do kraja ove sezone čiji je dosadašnji tok apsolutno za zaborav.
No, današnja pobeda vraća veru u bolje dane i apostrofira Šćećin kao prekretnicu u ovoj godini.
Nakon žreba u kojem je za rivala na startu dobio prvog nosioca, 53. tenisera sveta Alberta Montanjesa niko nije davao Pašanskom velike šanse da bilo šta napravi.
A on je, po ko zna koji put, poput ranjenog lava, dokazao da je veliki borac i da je najjači kada se to najmanje očekuje.



Španac je u prvom setu bio samo nemi posmatrač, ne toliko svojom krivicom, koliko ga je Boris prisilio na to igrom koja je podsetila na njegove najbolje dane o čemu svedoči i rezultat od 6-1 u prvom delu igre u kojem je Boris iskoristio dve od osam brejk šansi dok protivniku nije dozvolio nijednu.
U istom ritmu nastavio je u drugom setu, poveo sa 2-0, ali znalo se da je i dalje daleko od pobede, Montanjes se očekivano vratio u život i prvi put poveo u setu sa 3-2.
Boris s nulom uzima gem za 3-3, a zatim i pravi brejk za 4-3.
Nakon neiskorišćene gem lopte, Boris gubi servis gem pa se stiglo do izjednačenja, 4-4.
Obojica su uzeli svoja naredna dva servis gema pa se stiglo do tajbrejka.
Mini brejk nije vidjen sve do 4-3 za Borisa kada je servirao španski teniser, Paša je odigrao jedan od mnogobrojnih vrhunskih poena i poveo sa 5-3 što je, kako se ispostavilo, bio ključni poen u meču jer je Montanjes uzeo naredni poen, ali je Boris na to odgovorio sa dva odlična servisa koji su mu doneli veliku pobedu i povratak preko potrebnog samopouzdanja.

Ono što raduje je konstantno dobra igra tokom čitavog meča, s tim što je Španac u prvom setu bio slabiji, dok smo u drugom delu igre videli vrhunsku borbu dostojnu, bez preterivanja, ATP turnirima.
Pošto se radi o jakom čelendžeru, Boris je za ovu pobedu dobio 10 ATP bodova i otvoren žreb jer je izbacio prvog nosioca.
U drugom kolu protivnik će mu biti domaći teniser Gregorž Panfil koji je prošao kvalifikacije, a u prvom kolu lako dobio "laki luzera" Čeka-Kalvu sa 6-2 6-2.
Nema dileme da će Paša u ovom meču imati i publiku protiv sebe, ali ako ponovi igru iz ovog duela Poljak će gotovo sigurno turnir završiti u drugom kolu.



Panfil ima 25 godina, visok je 183 centimetra, trenutno je 344. na ATP listi, a najbolji renking mu je 279. pozicija.
Treba biti obazriv jer je nekoliko puta u Poljskoj znao da "eksplodira" i odigra daleko iznad svojih mogućnosti.
Raduje činjenica da je Boris pobeđivao levorukog Poljaka ranije i to baš na njegovom terenu, 2008. u Poznanju bilo je laganih 6-2 6-3 za srpskog tenisera.

Paša je na poslednje dve liste doživeo padove od po nekoliko desetina mesta, a raduje što ove nedelje ne brani ništa pa je ovo sjajna šansa za poravljanje renkinga.
Pobeda u drugom kolu donela bi mu još 15 bodova i duel protiv boljeg iz meča Ćećinato - Švarcman.

Sve u svemu, ova pobeda je itekako prijala svima, Borisovo radovanje posle meča jasno pokazuje da je željan pobeda i nema razloga da ne nastavi sa njima ove nedelje.

IDEMOOO BORISEEE!!!

10 коментара:

  1. Kakvo prijatno iznenadjenje, svaka cast!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican tekst tesnjar, verujem da ce i narednih dana biti razloga za jos pozitivnih tekstova :))

    ОдговориИзбриши
  3. Bravo! Sjajno! Napred Borise!! Nemoj sad da stanes!!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ti Viktore sto si nam vratio Borisa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko Vik nije imao srece i kakva igra mu je namestena definitivno je motivisalo Pasanskog da se bori i za njega

      Избриши
    2. Tacnije Troicki je idealan za trenera i sparing partnera dok se ne vrati da igra

      Избриши
  5. Izgleda da su svi mecevi 2 kola odlozeni za sutra

    ОдговориИзбриши
  6. Zna Pasha da igra protiv domacih tenisera, kako je samo prosle godine u Rumuniji dobio Haneskua....

    ОдговориИзбриши