20. 9. 2013.

POLJAK ZAUSTAVIO BORISA

Pašanski nije uspeo da se plasira u četvrtfinale čelendžera u Šćećinu, bolji od njega u drugom kolu bio je domaći teniser Gregorž Panfil rezultatom 6-4 6-4.
Iako deluje da poljski teniser nije imao previše problema, na terenu je viđena velika borba u kojoj je Panfil bio prisebniji u odlučujućim trenucima što mu je i donelo trijumf.

U prvom setu u prvih osam gemova nije bilo brejka, Poljak je bio bliži da oduzme servis i to je uspeo u devetom gemu u kojem je Boris imao dve gem lopte na svoj servis.
Paša se nije predao, u sledećem gemu stiže do dve brejk lopte, to su bile prve u meču za njega, ali Poljak sa četiri sjajna servisa ipak uzima gem, a ujedno i prvi set.

U drugom setu do 4-3 za Borisa nije bilo većih uzbuđenja, a onda srpski teniser stiže do dve vezane brejk lopte koje ni ovoga puta nije iskoristio.
Prvo je na drugi servis Poljaka pokušao vinerom da uzme poen što mu nije pošlo za rukom, a onda je sjajno izgradio poen i kada je falila samo rutinska egzekucija usledila je neshvatljiva greška i đus, a zatim i izjednačanje na 4-4.
Panfil nošen prethodnim gemom stiže do brejk lopte koju koristi uz mnogo sreće, naime, Poljak je pokušao da završi poen forhend paralelom koja je išla dobrih pola metra u aut, ali je vrh mreže nekako tu lopticu usmerio na liniju, uspeo je Paša da vrati to, ali samo na reket Panfilu  koji je stigao do vođstva od 5-4 i servirao je za meč.
Nije se Boris predao, imao je 15-30 u narednom gemu, ali Poljak je još jednom sjajnim servisima izvukao gem i slavio u ovm meču rezultatom 6-4.

Viđena je veoma lepa i ofanzivna igra sa obe strane, meč je obilovao vinerima i sjajnim potezima obojice tenisera s tim što je Panfil iskoristio skoro sve svoje šanse za razliku od Pašanskog koji ima za čim da žali jer je imao otvoren žreb nakon pobede nad prvim nosiocem Albertom Montanjesom.
Boris je osvojio 10 bodova na ovom turniru, ali ono što je važno prekinuo seriju poraza i zabeležio jednu od većih pobeda u svojoj karijeri koja će mu svakako podići samopouzdanje pred naredne turnire na kojima mora da osvaja bodove ne bi li sprečio dalji pad na listi.

Sledeće nedelje igra u Rumuniji, na čelendžeru u Sibiu gde je prvobitna lista bila veoma jaka, ali nekolicina tenisera je odustala što je umnogome izmenilo sliku o jačini tog turnira.
Nadamo se da će, uz malo sreće, Boris u Rumuniji stići do same završnice jer krajnje je vreme za dobar rezultat u ovoj sezoni.

IDEMOOO BORISEEE!!!

2 коментара: