24. 9. 2013.

PRILIKA ZA REVANŠ



Boris je nastavio tradiciju da odlično igra protiv veoma jakih protivnika pobedivši u prvom kolu čelendžera u Sibiu četvrtog nosioca Haider-Maurera rezultatom 3-6 6-3 6-0!

Meč nije počeo dobro po srpskog tenisera jer je Austrijanac već u drugom gemu napravio brejk koji je u narednom gemu i potvrdio nakon što je spasio dve brejk lopte pa je poveo sa 3-0.
Do kraja prvog dela igre nije bilo većih uzbuđenja, obojica su bili sigurni na svoj servis pa je set rezultatom 6-3 pripao Haider-Maureru.

To nije sputalo Borisa, naprotiv, gubitak prvog seta ga je samo razljutio i naterao da zaigra mnogo bolje što se i desilo jer je Pašanski drugi deo igre dobio sa 6-0 što dovoljno govori o odnosu snaga u drugom setu.
Koliko je Austrijanac bio nemoćan svedoči i podatak da je uzeo samo 5 poena od 17 na svoj servis, a na drugi samo 1 od 11!

Paša nije popustio pa je sjajnu seriju nastavio i u odlučujućem setu osvojivši prva tri gema i stekavši, ispostaviće se, nedostižnu prednost.
Imao je u narednom gemu brejk loptu za 4-0 koju nije iskoristio, to je malo trglo Austrijanca koji je bio nešto agilniji u nastavku meča, ozbiljno pretio da oduzme servis srpskom teniseru, ali Boris je bio najbolji kada je najpotrebnije, izdržao pritiske i domogao se velike pobede i plasmana u drugo kolo.

Raduje podatak da je Pašanski samo jednom izgubio servis u meču što je za svaku pohvalu ako se uzme u obzir da se igra na šljaci.
Ova pobeda donela je Borisu 8 ATP poena, a šansu za novih 9 imaće u drugom kolu gde će za protivnika imati Gregorža Panfila koji ga je eliminisao prošle nedelje u Šćećinu.
Biće to sjajna prilika da se revanšira Poljaku koji ovoga puta neće imati podršku publike kao što je bio slučaj pre nekoliko dana.
Skoro je pisano o Panfilu, njegovim rezultatima pa se nećemo ponavljati, treba reći da je danas pobedio Ruia Mačada sa 7-5 6-2 pa će Boris morati da odigra kvalitetan meč ako misli da zabeleži pobedu protiv levorukog poljskog tenisera.

Svoj meč drugog kola Pašanski će igrati sutra oko podne na terenu broj 5.

IDEMOOO BORISEEE!!!



6 коментара:

  1. Ovaj put mora da prodje u samu zavrsnicu turnira, srecnoo

    ОдговориИзбриши
  2. odlican tekst a sutra u podne veliki obracun

    ОдговориИзбриши
  3. Velika pobeda ostvarena danas, sada ne sme da stane, samo hrabro Borise

    ОдговориИзбриши
  4. Opasno se naljutio se Pasha, bice pakleno Panfilu i narednim protivnicima ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam jos pod utiskom kako je Risbo odigrao protiv Maurera i jedva cekam da nastavi sa svojom prepoznatljivom igrom za sam vrh svetskog tenisa

    ОдговориИзбриши