25. 9. 2013.

NAPOKON ČETVRTFINALE

Boris je u drugom kolu čelendžera u Sibiu savladao Gregorža Panfila rezultatom 7-5 2-6 6-3 i tako mu se revanširao za prošlonedeljni poraz u Šćećinu.
Ovom pobedom Pašanski se plasirao u svoje prvo četvrtfinale na čelendžerima ove godine i vidi se da je podigao formu pred kraj sezone u kojem brani dosta bodova.

Meč je počeo idealno po srpskog tenisera, posle osvojenog servis gema na startu napravio je brejk, a zatim ga i potvrdio za vođstvo od 3-0.
Panfil odgovara identičnom serijom i izjednačuje na 3-3 nakon čega se ušlo u nešto mirniji tok meča koji je trajao sve do rezultata 6-5 za Borisa.
A onda, kada je već bilo viđeno da se set rešava u tajbrejku Paša s nulom oduzima servis svom rivalu i dolazi do prvog seta.

Početak drugog seta protiče u dominaciji poljskog tenisera koji pravi dupli brejk i vodi sa 4-0, a onda su bojica uzeli po dva servis gema pa je drugi deo igre pripao Poljaku sa 6-2.
Ono što je odlučilo drugi set je Borisov procenat osvojenih poena na drugi servis, svega 33% pa je gubitak seta bio neminovan, pogotovo ako se doda i to da je Panfil sjajno servirao.

Odlučujući set Pašanski započinje odlično, posle osvojenog servis gema pravi brejk i vodi sa 2-0, ali Panfil odgovara ribrejkom i smanjuje na 2-1.
Poljak izjednačuje na 2-2, a Boris sigurnim gemom prekida mini seriju protivnika, a u narednom gemu pravi brejk za 4-2 koji je uz malo muke i potvrdio i poveo sa 5-2 čime je prelomio meč.
Panfil je samo mogao na smanji na 5-3, ali nije mogao i da izbegne poraz jer je Pašanski rutinski završio meč za konačnih 7-5 2-6 6-3.

Plasmanom u četvrtfinale Boris je osvojio 17 ATP poena, a pobeda u narednom meču donela bi mu ukupno 33 koliko i brani ove nedelje jer je prošle godine u Ljermontovu ispao u polufinalu.
Za polufinale igraće protiv osmog nosioca Marka Ćećinata koji je bio veoma ubedljiv u prva dva kola u Rumuniji pa nema dileme da uloga favorita pripada Italijanu.

Ćećinato nije ostao u lepom sećanju srpskom teniseru jer ga je 2011. na čelendžeru u Kaltaniseti pobedio sa 6-3 6-3 pa je ovo prava prilika da Boris anulira prednost italijanskog tenisera u međusobnim susretima.
Italijan za par dana slavi 21. rođendan, trenutno je 184. teniser sveta, a najbolji plasman imao je pre nešto više od mesec dana kada je bio 180. na listi.
Najveći uspeh ove sezone ostvario je početkom avgusta kada je osvojio čelendžer u San Marinu pobedivši tenisere poput Veselog, Volandrija, Strufa itd.
Do četvrtfinala u Rumuniji stigao je bez ikakvih problema pobedivši najpre Červenaka sa 6-1 6-1, a zatim i kvalifikanta Delića rezultatom 6-2 6-1.
Nije izgubio nijedan servis gem, a napravio je čak 10 brejkova pa nema dileme da se nalazi u sjajnoj formi i da će Boris morati da pruži sjajnu partiju ukoliko misli da izađe kao pobednik.

Meč Pašanski-Ćećinato igra se u petak, a zanimljivo je to da je ovo trenutno jedini poznati četvrtfinalni par jer je kiša poremetila program.

IDEMOOO BORISEEE!!!

4 коментара:

  1. Ma dobija Boris to i onda Srpsko polufinale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Jos je on zelen za Pashu, idemo do tituleeeeeeeeee

    ОдговориИзбриши
  3. Dobar turnir i najava za jos bolje turnire

    ОдговориИзбриши
  4. bilo bi najbolje da Risbo ode na svoju juznoamericku turneju i tamo zgrne bodove

    ОдговориИзбриши