23. 6. 2014.

PRVI BODOVI U OVOJ GODINI

Boris je na čelendžeru u Marburgu uspešno prebrodio sve tri prepreke u kvalifikacijama i plasirao se u glavni žreb, prvi put ove sezone što su mu ujedno i prvi ATP poeni.
U prva dva kola zabeležio je, može se reći, rutinske pobede protiv Bastijana Vagnera (7-5 7-5) i Manuela Penje Lopeza (6-3 6-3) da bi u poslednjem imao pravi test protiv prvog nosioca Nikolasa Barijentosa.
Kolumbijac je rešio prvi set u svoju korist sa 7-5, Pašanski je sjajno startovao u drugom delu igre i dobio ga sa 6-3, da bi u trećem bila viđena velika borba.
Nakon što su razmenili po brejk na početku Barijentos još jednom oduzima servis srpskom teniseru i čuvao je tu prednost sve do 5-3, a onda se Boris sa tri vezana gema "vraća u život", a nakon sigurnog gema Kolumbijca ušlo se u tajbrejk gde je Paša gubio 3-5, a onda sa četiri uzastopna poena rešio meč u svoju korist.


Ova pobeda donela mu je 3 ATP poena, ali mnogo veći značaj ima na psihičkom planu jer će Boris svakako sa mnogo viđe samopuzdanja ući u nastavak turnira, a i kompletan nastavak sezone.
Rival u prvom kolu biće mu 210. teniser sveta Uladzimir Ignatik koji je u Nemačku došao posle poraza u drugom kolu kvalifikacija za Vimbldon.
Najbolji beloruski teniser visok je 183 centimetra, ima odličan servis i malo više nastupa na tvrdim podlogama nego na šljaci, ali i na najsporijoj podlozi predstavlja veoma opasnog protivnika što je pokazao i pre dve nedelje na čelendžeru u Košicama gde je posle velike borbe poražen u polufinalu od domaćeg tenisera Gomboša.
Na šljaci je ove godine pobeđivao tenisere kao što su Struf, Hanesku, Ungur itd. pa nema dileme da je favorit protiv Borisa kome je ovo tek treći turnir u poslednjih pola godine.



Meč Pašanski - Ignatik počinje u utorak ne pre 13 časova na drugom po veličini terenu u Marburgu.
Pobednik ovog duela dobiće 6 ATP poena i igraće u drugom kolu protiv boljeg iz duela Lorenco Đustino - Žoao Souza.

IDEMOOO BORISEEE!!!

2 коментара: