25. 6. 2014.

SAVLADAN IGNATIK

Posle prolaska kvalifikacija Pašanski je nastavio sa odličnim igrama i u glavnom žrebu čelendžera u Marburgu gde je u prvom kolu pobedio Uladzimira Ignatika sa 7-6(7) 6-3.
Iako je Belorus mnogo bolje započeo meč i došao do dva brejka prednosti, Boris se probudio i sa nekoliko vezanih gemova poveo sa 5-4, a nakon toga su obojica čuvali svoje servise do tajbrejka koji je mnogo bolje otvorio srpski teniser, došao do 4 vezane set lopte, ali iskoristio tek šestu kod rezultata 8-7 i osvojio prvi set.
U drugom delu igre Paša je izdržao nalete Ignatika na početku, a zatim napravio brejk koji je sigurno čuvao do 5-3 kada je još jednom oduzeo servis svom rivalu i rešio meč u svoju korist u dva seta.
Raduje podatak da je Boris imao 79% osvojenih poena kada je ubacivao prvi servis i da je od 8 brejk lopti spasio čak 6.



Pašanski je ovom pobedom ukupno osvojio 6 ATP poena, a da ih duplira imaće priliku u drugom kolu  protiv četvrtog nosioca Žoaa Souze koji je u prvom kolu pobedio Lorenca Đustina rezultatom 7-6(6) 6-2.
To će biti njihov peti međusobni duel i šansa za Brazilca da ostvari prvi trijumf jer je do sada Boris svaki put izlazio kao pobednik.
Souza je 133. na listi, ima 26 gdina, visok je 193 centimetra i odlikuje ga sjajan servis koji mu je uz ubitačan forhend glavno oružje.


Ako gledamo stanje na ATP listi i trenutnu formu, uloga favorita bez dileme pripada brazilskom teniseru, ali međusobni susreti pokazuju da Pašanski itekako zna kako da izađe kao pobednik.
Duel između Borisa i Souze na programu je u četrvrtak.

IDEMOOO BORISEEE!!!

4 коментара:

  1. Анониман25. јун 2014. 02:52

    Borisu su preko potrebni bodovi, potrebna pobeda za nastavak podizanja samopouzdanja, tako da se nadam da ce da povede 5-0 protiv Souse

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман25. јун 2014. 20:21

    Nadam se da ce Risbo nastaviti sa sjajnim igrama a Vibor sa odlicnim tekstovima i pratecim fotkama :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман25. јун 2014. 23:46

    Samo da sutra pobedi i onda ce sigurno i do finalaaa

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман26. јун 2014. 21:36

    Steta, za nijansu je Sousa bio bolji :(

    ОдговориИзбриши