17. 7. 2014.

TITULA ZA SAMOPUZDANJE

Nakon što je poražen u drugom kolu čelendžera u Marburgu od Souze i već na startu u Braunšvajgu od Marterera Pašanski je odlučio da se oproba na turniru nešto slabijeg kvaliteta.
To se ispostavilo kao sjajan potez jer je srpski teniser osvojio prvu titulu posle skoro dve godine, na fjučersu u francuskom gradiću Burg en Bresu!
To mu je tek četvrti put da je bio najbolji na turnirima iz fjučers kategorije, ali možda i najvažniji jer dolazi u veoma važnom trenutku i mogao bi da predstavlja prekretnicu za nastavak sezone.

Boris je do finala igrao isključivo protiv francuskih tenisera i to mu nije predstavljalo problem da zabeleži četiri trijumfa protiv domaćih tenisera i dođe na korak do trofeja.
Na startu je savladao Lorana Rošeta sa 5-7 6-3 6-2, u narednom kolu peti nosilac Đani Mina predao mu je meč posle samo dva odigrana gema, Tristan Lamasin u čertvfinalu nije mogao dalje od osvojenog seta - bilo je 3-6 6-1 6-4, a u polufinalu zabeležio je jedinu pobedu u dva seta protiv Florijana Rejnea rezultatom 6-3 6-3.
A onda u finalu rival mu je bio prvi nosilac Janik Rojter, 294. teniser sveta koji je bolje otvorio meč i prvi set dobio rezultatom 6-4, Paša odgovara istom merom pa se ušlo u odlučujući set gde je dvadesettrogodišnji Belgijanac odmah stekao prednost od 2-0 nakon čega Boris, od narednih sedam, osvaja čak šest gemova i sa konačnih 4-6 6-4 6-3 dolazi do titule!

Pašanski je sakupio 35 bodova što će mu omogućiti povratak u najboljih 500 na ATP listi koja izlazi 21. jula.
Nadamo se da je ovo samo najava odličnih izdanja na predstojećim turnirima koji će biti sjajna šansa za napredak na listi jer do kraja godine brani svega 46 bodova, a treba naglasiti da će se svi bodovi osvojeni u prvoj polovini 2015. godine upisivati bez ikakvog oduzimanja zbog rezultata iz prethodne sezone.
Prvu priliku da pokaže da je u usponu forme Boris će imati već za vikend kada će nastupati u kvalifikacijama za neki od čelendžera (Oberstaufen, Tampere) ili za ATP turnir (Gštad ili Umag).

IDEMOOO BORISEEE!!!


4 коментара:

  1. Анониман17. јул 2014. 03:06

    gazi sve risBoooooooooooooooooo

    ОдговориИзбриши
  2. MORA DA NASTAVI SA DOBRIM IGRAMA!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман18. јул 2014. 16:30

    Jedan je BORIS PASANSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман20. јул 2014. 14:33

    Pasha odlican i u kvalifikacijama za ATP turnir u Umagu, nadamo se da ce uskoro odigrati i neki glavni zreb ATP turnira

    ОдговориИзбриши