31. 7. 2014.

TROICKI BOLJI OD BORISA

Boris je u kvalifikacijama za čelendžer u Kortini, nakon što je bio slobodan u prvom, u drugom kolu savladao Sašu Bendea sa 6-2 6-1 da bi potom izgubio od italijanskog tenisera Fanućija rezultatom 2-6 2-6.
Međutim, Pašanski je uspeo da se nađe u glavnom žrebu kao "laki luzer" i na startu je za rivala imao mladog Rikarda Rodrigeza.
Venecuelanac nije pružio preterano jak otpor pa je srpski teniser sa 6-1 7-5 prošao u drugo kolo gde ga je čekao sunarodnik Viktor Troicki koji je nakon prolaska kvalifikacija eliminisao imenjaka Haneskua sa laganih 6-3 6-4.



To je bio njihov drugi međusobni duel, a prethodni su odigrali davne 2005. godine na čelendžeru u Budimpešti kada je Boris bio bolji rezultatom 3-6 6-3 7-6(5).
Viktor, koji se na teren vratio prošle nedelje u Gštadu posle jednogodišnje suspenzije, uspeo je da se revanšira Borisu i savlada ga posle dva tajbrejka - 7-6(1) 7-6(4).
Videli smo jedan zanimljiv i kvalitetan meč sa mnogo lepih poena i dužih razmena gde je Troicki bio za nijansu koncentrisaniji u tajbrejkovima što mu je i donelo pobedu.

Viktor je mnogo bolje započeo meč, poveo sa 4-0 i Paša se tek tada probudio i uzvratio istom merom, u devetom gemu imao dve brejk lopte za vođstvo od 5-4 koje nije iskoristio pa su obojica čuvali svoje servise do tajbrejka gde se dosta bolje pokazao mladji od ove dvojice.
U drugom setu Boris dosta sigurniji na svoj servis, kod rezultata 4-3 imao je brejk loptu i izgrađen poen koji nije uspeo da osvoji, u sledećem gemu i on se suočavao sa brejk loptom koju je uspeo da spasi, nakon toga nije bilo većih uzbuđenja pa je pobednika i ovog dela igre odlučio tajbrejk.
Do 2-2 nije bilo minibrejkova, a onda Troicki uzima četiri poena uzasopno, Pašanski uzvraća sa mini serijom od dva poena, ali Viktor koristi treću meč loptu i prolazi u četvrtfinale.

Boris je pobedom protiv Rodrigeza osvojio 7 ATP poena, a još neće napustiti Kortinu jer ga čeka nastup u prvom kolu dubla gde u paru sa Giljermom Duranom igra protiv prvih nosioca Gedina i Grasija.

IDEMOOO BORISEEE!!!

7 коментара:

  1. Анониман31. јул 2014. 18:58

    Vrhunski je bio Srpski derbi, Boris je iznenadio fenomenalnom igrom, nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu a samim tim ce se brzo vratiti na onu poziciju koju i zasluzuje, SRECNOOO

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман31. јул 2014. 19:34

    odlican mec, moglo je da krene i na risBo-ovu stranu, ali nema veze, sa ovakvom igrom redjace pobede ;)

    ОдговориИзбриши
  3. bice ovo dugo leto, produzice ga Pasha :)

    ОдговориИзбриши
  4. Novi turnir-Kordenos, nova sreca, SRECNOOO!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Sta Risbo igra sledece??

    ОдговориИзбриши