12. 9. 2014.

BLAGI USPON FORME

Nakon poraza od sunarodnika Troickog u Kortini Boris je nastupio na četiri turnira od koja se dva mogu okarakterisati kao uspešni.
Prvo je u Kordenonu iznenađujuće poražen u drugom kolu kvalifikacija od Adelćija Virđilija posle pobede nad Liborom Salabom.

A onda je usledio, uz osvojeni fjučers u Francuskoj, svakako najbolji turnir u dosadašnjem delu godine, u Komu je nakon laganog prolaska kvalifikacija bio siguran i protiv Đanezija (6-4 6-2), a onda zabeležio jednu od značajnijih pobeda eliminisavši posle tri seta Viktora Haneskua rezultatom 6-4 1-6 6-4.
U četvrtfinalu je dobro počeo protiv Luka Sorensena, ali onda potpuno stao i Irac je bio nemilosrdan za konačnih 4-6 1-6 tako da ostaje žal za polufinalom jer je svakako imao rivala sa kojim može da se nosi, ali je verovatno umor posle pet odigranih mečeva bio važan faktor.

Zatim je nastupao u kvalifikacijama za čelendžer u Đenovi gde je opet podbacio ispavši već u drugom kolu od Likijardija nakon što je prethodno eliminisao Andreu Basa.



A ove nedelje je otišao u Banja Luku gde je direktno "upao" u glavni žreb i za rivala u prvom kolu imao samo formalno domaćeg tenisera Aldina Setkića.
Nošen podrškom Banjalučana lako je izašao na kraj sa Setkićem dopustivši mu svega šest gemova za krajnjih 6-2 6-4.



Onda je kiša itekako poremetila planove organizatorima, program je pomeran u više navrata što je svakako uticalo i na koncentraciju igrača.
U takvoj situaciji bolje se snašao treći nosilac Haider-Maurer pobedivši Borisa sa 7-5 6-3, iako je u prvom setu bila viđena ravnopravna igra gde je srpski teniser popustio kod 5-6, a i u drugom setu Austrijanac je iskoristio jedinu priliku i plasirao se u četvrtfinale.

Sve u svemu, ima nade za sam kraj sezone da se napreduje još malo na listi (trenutno je 390.), a cifra od 40 poena koliko brani do kraja godine svakako nije prevelika.

IDEMOOO BORISEEE!!!

3 коментара: